Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gezi Davası avukatlarından Evren İşler: “Davutoğlu ve Babacan duruşmaya gelip düşündüklerini anlatmalılar”

Gezi Davası’nın altıncı duruşması yarın Silivri’de görülecek. Gezi sanıklarının avukatlarından Evren İşler, davada gelinen aşamayı Fırat Fıstık’a anlattı. İşler, dönemin bakanları Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’ın davada “müşteki” sıfatıyla yer aldıklarını hatırlatarak şöyle konuştu: “Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nun isimlerini, kendi açıklamaları nedeniyle andım. Babacan ‘Ben mağdur değilim’ diyor. O zaman bunu siyasetine alet etme. Gel duruşmada de ki ‘Ben mağdur değilim.’ Davutoğlu da Gezi direnişi döneminde Erdoğan ile yaptığı görüşmelerde ortalığı sakinleştirmeye çalıştığını söylüyor. O zaman gelip, anlatın. Yargılanan 16 insan var, açılacak başka davalar var, insanların hayatı sözkonusu. O zaman gelip, anlatacaksınız.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.