Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye çapında FETÖ operasyonları: 700’den fazla kişi hakkında gözaltı kararı verildi

Ankara, Adana, İzmir’de devam eden FETÖ soruşturmaları çerçevesinde 722 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Bu kişilerin yakalanması için ülke çapında operasyonlar başlatıldı.

En büyük operasyon, 2009 yılında yapılan komiser yardımcılığına geçiş sınavına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında başlatıldı. 67 ilde 467 kişinin yakalanması için harekete geçildi.

Bir diğer soruşturma da İzmir merkezli olarak yürütülüyor.

FETÖ’nün Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki (TSK) kripto yapılanması soruşturmasında 157 gözaltı kararı verildi. 43 ili kapsayan soruşturma kapsamında aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 157 şüpheliden 101’i gözaltına alındı.

Adalet Bakanlığı’nda Fethullahçı yapılanmaya yönelik operasyonlar

Adalet Bakanlığı‘ndaki Fethullahçılar’a yönelik de yeni bir operasyon başlatıldı. FETÖ’nün bakanlıktaki mahrem yapılanmasına yönelik olarak 15 ilde yürütülen Ankara merkezli operasyonda, 33’ü aktif çalışan 71 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şubesi ekiplerince, 15 ilde belirlenen adreslere eşzamanlı operasyon düzenledi. Gözaltı kararı verilen zanlıların arasında zabıt kâtibi, icra müdür ve memurları, teknik personel ile infaz koruma memurlarının da yer aldığı, 33’ünün aktif görevlerde bulunduğu belirtildi. Anadolu Ajansı’nın haberine göre, şu ana kadar 50 şüpheli yakalandı.

Adana’da 27 gözaltı kararı

Bir diğer soruşturma da Adana merkezli yürütülüyor. Adana Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik çalışma başlattı. Bu kapsamda 2009 Polislikten Komiserliğe Geçiş Sınavında soruların çalışmasına ilişkin FETÖ/PDY soruşturmasıda, 11 ildeki 27 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Ekipler, Adana merkezli 11 ilde şüphelilerin yakalanmasına yönelik eşzamanlı operasyon düzenledi.

Gözaltına alınan bazı şüpheliler, Adana Adli Tıp Birimi’ndeki sağlık kontrolünün ardından Adana Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.