Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

EDAM’dan İdlib raporu: “Tehlikeli bir aşamaya geçildi”

Ekonomi ve Dış Politika Araştırmalar Merkezi (EDAM), İdlib’de son yaşanan çatışmalar ve gerilimi analiz eden bir rapor yayımladı.

EDAM Güvenlik ve Savunma Araştırmaları Programı Direktörü Can Kasapoğlu ve araştırmacı Emre Kürşat Kaya‘nın hazırladığı, “İdlib Tehlikeli Bir Aşamaya Geçti: Rejim Taarruzunun Analizi ve Türkiye’nin Zor Tercihi” başlıklı raporda, bölgede şu ana kadar yaşananlara yer verilirken açık kaynaklı istihbarat verileri de değerlendiriliyor.

“Mevcut durumda, Ankara açısından İdlib’e ilişkin iyi bir seçenek yoktur. Gelinen aşamada, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Baas rejimine bağlı Suriye Arap Silahlı Kuvvetleri arasında bir çatışma olasılığı çok yüksektir” denilen raporun tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.