Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: Kavala davasında aslında neler oldu?

Murat Yetkin kişisel blogunda Osman Kavala davasını ele aldığı bir yazı yayımladı. Yetkin, Kavala’nın tutukluluğunun Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’de sivil toplumun kendi iradesi dışında güçlenmesini caydırmak istemesinin bir göstergesi olduğunu belirtti.

Osman Kavala, Gezi Parkı protestoları yoluyla hükümeti devirmeye kalkıştığı suçlamasıyla 840 gün hapis tutulduktan sonra beraat etmesinden bir gün sonra, 19 Şubat’ta, bu defa 15 Temmuz 2016 askeri darbe girişimine katıldığı iddiasıyla daha önceden aynı suçlamadan beraat etmiş olsa da, yeniden tutuklandı. Tutuklanma sebebi ise Kavala, darbe girişiminden üç gün sonra, 18 Temmuz’da, ABD vatandaşı Henri Barkey ile Karaköy Lokantasında bulunmak. Yetkin, 21 Kasım 2013 tarihinde, yani 17-25 Aralık 2013 soruşturmalarından bir ay kadar önce aralarında Bülent Arınç’ın da bulunduğu devletin üst düzey birçok yetkilisinin SETA Vakfı‘nda Henri Barkey ile görüştüğünü yazdı. Üstelik, Kavala için “George Soros’un Türkiye’deki adamı” diyen Erdoğan’ın da Soros’la geçmişte görüşmüş olduğunu belirtti.

“Medyada ‘Kızıl milyarder’ diye isim takılan Kavala’nın, Fethullahçı askeri darbe girişimi örgütlenmesine katıldığına Erdoğan’ın da inanmadığından adım gibi eminim” diyen Yetkin, “Erdoğan’ın Kavala’yı ‘rehin alındı’ suçlamalarına rağmen hapiste tutmak istemesinin bir nedeni de olmalı” diye devam etti. Yetkin, bu nedenlerden biri olarak, Erdoğan’ın bu yolla Türkiye’de sivil toplumun kendi iradesi dışında güçlenmesini caydırmak istemesini gösterdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.