Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Anadolu’nun kuşları, Fatih Orbay’ın fotoğrafları ve Tekfen Vakfı’nın aracılığıyla kayıt altında

Anadolu’nun Çiçekleri’nin ardından, Tekfen Vakfı, bu toprakların biyoçeşitliliğini kayıt altına aldığı serinin ikinci kitabı Anadolu’nun Kuşları’nı yayımladı. Doğa fotoğrafçısı ve belgesel yapımcısı Fatih Orbay’ın çektiği fotoğraflardan oluşan 432 sayfalık kitapta, Anadolu’nun semalarında yaşayan ya da göçen 310 kuş türüne ait 373 farklı fotoğraf yer alıyor.

“Doğaya ithaf edilen bir miras” olarak tanımlanan kitap, Anadolu kuşlarının ve yaşam alanlarının gelecek nesillere aktarılmasına katkı sunmayı hedefliyor.

İngilizce ve Türkçe dillerinde yayımlanan kitabın lansmanı Beşiktaş’taki Minoa Kitabevi’nde yapıldı. Lansman etkinliğinde Tekfen Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Dori Kiss Kalafat ve doğa fotoğrafçısı ve belgesel yapımcısı Fatih Orbay, kitap projesinin nasıl ortaya çıktığını anlattı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.