Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tahran-İstanbul seferini yapan uçak Ankara’ya indi: 17 yolcuda koronavirüs şüphesi

Tahran-İstanbul seferini yapan uçak, koronavirüs şüphesiyle Ankara Esenboğa Havalimanı‘na inmek zorunda kaldı. Uçaktaki 17 yolcu şüpheli olarak değerlendiriliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Uçaktaki 132 yolcu ve mürettebat 14 gün gözlem altında tutulacak” dedi.

Tahran-İstanbul seferini yapan TK 8VÇ sefer sayılı uçak Ankara Esenboğa Havalimanı’na saat 10.29’da indi. 132 yolcusu bulunan uçaktaki yolcuların ön muayeneleri yapılırken, tüm yolcular Ankara Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma  Hastanesi’ne kaldırılarak karantina altına alınacak.

Uçakta, İran‘dan gelen ve ateşi sınır değerin üstünde olan toplam 17 kişi şüpheli olarak değerlendiriliyor. Uçaktaki 17 kişinin İran’ın Kum kentinden geldiği iddia edildi. Koronavirüsün yayıldığı İran ile uçuşlara yönelik sınırlama getirilmiş ama oradaki Türk vatandaşları için özel uçuşlar düzenlenmeye başlanmıştı.  

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Uçaktaki 132 yolcu ve mürettebat 14 gün gözlem altında tutulacak. Uçaktaki yolcuların kontrolleri yapılacak, numuneleri alınacak” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.