Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Alternatif Bilişim Derneği Başkanı Faruk Çayır: “Siber güvenlik meselesi devletler tarafından suistimal edilmeye çok müsait”

Medyascope Ankara stüdyosunda Özge Çakır’ın konuğu olan Alternatif Bilişim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Çayır, siber güvenlik ve güvenli internet kullanımı ile Türkiye’de bilgiye erişim hakkının ve kişisel verilerin korunmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Siber güvenlik kavramının günümüzde çoğunlukla devlet ekseninde düşünüldüğünü belirten Çayır, bireylerin de bilgiye erişim haklarını kullanırken bilinçli olmaları, bilinçlendirilmeleri gerektiğinin altını çizdi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.