Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İdlib’de 33 askerin hayatını kaybetmesi – NATO Türkiye’ye “hava koruma” ile destek olacak

İdlib’de 33 Türk askerinin hayatını kaybetmesinin ardından, Türkiye’nin talebiyle olağanüstü toplanan NATO, Türkiye’ye “hava koruma” ile destek olacağını duyurdu.

Brüksel’deki toplantının ardından basın toplantısı düzenleyen NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, “NATO Türkiye’nin yanındadır” dedi ve Türkiye’ye hava koruma desteği vaat etti.

İdlib’deki saldırıyı kınayan Stoltenberg, Beşşar Esad yönetimini arayarak hava saldırılarını durdurmasına, ateşkese uymasına ve Suriye’deki krizin diplomatik şekilde çözülmesine dair taleplerini ilettiklerini kaydetti.

NATO’nun Türkiye’yi çok kıymetli bir müttefik olarak gördüğünü söyleyen Stoltenberg, “NATO Türkiye’ye hava korumayla destek olacak. NATO’nun güneydoğu sınırını korumaya devam edeceğiz” dedi.

Stoltenberg şöyle devam etti: “NATO müttefikleri bugün Türkiye’ye desteğini sunuyor. Hava savunma sistemlerini değiştirmeyi öneriyoruz. Erken uyarı ve gözlem uçakları ve başka destek yöntemlerimiz var. NATO müttefikleri Türkiye’ye desteği artırmak için daha fazla neler yapabileceğine bakıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.