Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İdlib’de 33 askerin hayatını kaybetmesi: Erdoğan-Putin görüşmesinin akıbeti belirsiz

Suriye’nin İdlib bölgesinde düzenlenen hava saldırısında en az 33 Türk askerinin hayatını kaybetmesi Türkiye ile Rusya arasındaki gerilimi had safhaya çıkardı. Moskova, Rusya lideri Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında bir görüşme yapılmasının planlanmadığını açıkladı. Erdoğan geçen salı günü bu görüşmenin 5 Mart’ta yapılabileceğini söylemişti.

Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 5 Mart’ta “başka randevuları” olduğunu açıkladı ve şöyle dedi:

“Rusya’nın Suriye’nin kuzeyindeki durumla ilgili Türkiye ile görüştüğü uzmanlar düzeyinde başka formatlar var.”

Erdoğan geçen cumartesi günü yaptığı açıklamada Rusya, Almanya ve Fransa ile İdlib’deki durumun ele alınacağı bir zirve planlandığını söylemiş, salı günüyse “En kötü ihtimalle 5 Mart’ta bizim Sayın Putin ile bir araya gelmemiz sözkonusu olabilir” demişti.

Kaynak: Reuters, Deutsche Welle

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.