Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İdlib’de 33 askerin hayatını kaybetmesi: Yüzlerce mülteci Edirne’den sınırı geçmeye başladı, Ege sahillerinde mülteciler Yunanistan’a geçmek için toplandı

AKP Sözcüsü Ömer Çelik’in “Artık mültecileri tutacak durumda değiliz” açıklamasının ardından Edirne ve Çanakkale sahillerinde ciddi bir sığınmacı hareketliliği başladı. Yüzlerce sığınmacı, Yunanistan ve Bulgaristan’a geçmek için yollara düşerken Çanakkale’nin Ayvacık sahillerinde toplanan sığınmacılar deniz yoluyla Yunanistan’a geçmeye başladı.

Çelik’in açıklamasının ardından yüzlerce göçmen Edirne’ye geldi. Haber ajansları tarafından canlı yayınlanan görüntülerde, sığınmacıların Yunanistan’a açılan Pazarkule Sınır Kapısı’na ve Bulgaristan’a açılan Kapıkule Sınır Kapısı’na doğru yürüyüşe geçtikleri, çok sayıda kişinin de sınırı geçtiği görülüyor.

Anadolu Ajansı’nın (AA) haberine göreyse benzer bir hareketlilik Ege sahillerinde de var. AA’nın haberinde “Türkiye’nin düzensiz göçmenlerin Avrupa‘ya geçişine engel olmayacağı yönündeki haberler üzerine, bazı düzensiz göçmenler Çanakkale‘nin Ayvacık ilçesindeki sahillere geldi. Yunanistan‘ın Midilli adasına geçmek isteyen göçmenler Yeşil Liman, Babakale ve Kadırga Koyu gibi noktalarda toplanmaya başladı. Midilli Adası’na geçişte sık kullanılan bu noktalardaki göçmenler geçiş için hazırlık yapıyor” denildi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, 33 askerin hayatını kaybettiği saldırının ardından CNN Türk’e yaptığı açıklamada “Türkiye’nin yeni mülteci baskısını taşıyamayacağını, Türkiye’nin kapasitesinin artık dolduğunu söylemiştik. Dolayısıyla oluşan tazyik artık Türkiye tarafında tutulamıyor. Yapılan saldırılar neticesinde hem Türkiye içerisindekiler Avrupa’ya doğru hareketleniyor hem de Suriye topraklarından Türkiye’ye doğru bir hareketlenme var. Mülteci politikamız aynıdır ama ortada bir durum var, artık mültecileri tutabilecek durumda değiliz” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.