Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Türkiye-Yunanistan sınırında (3): “100 liraya botla geçiriyorlar ama karşıda paramızı alıp geri gönderiyorlar”

Türkiye-Yunanistan sınırında üçüncü günde de mültecilerin bekleyişi sürüyor. Pazarkule Sınır Kapısı geçişlere tamamen kapatılırken, geçmeyi denemek için Meriç Nehri’ni kullanan mülteciler, “100 liraya buradan karşıya botla geçiriyorlar ama Yunan askerleri paramıza, telefonlarımıza ve pasaportlarımıza el koyup bizi geri gönderiyor” diyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bu sabah yaptığı açıklamada 09.55 itibarıyla Edirne üzerinden Yunanistan tarafına geçen göçmen sayısının 76 bin 358 olduğunu duyurmuştu. Bölgede bekleyişini sürdüren mülteciler ise Pazarkule Sınır Kapısı tamamen kapatıldığı ve Yunanistan askerleri tarafından müdahale edildiği için farklı yollar deniyor. O yollardan biri de Meriç Nehri.

Gece geç saatlerde 1-2 bin mültecinin Meriç Nehri’ni geçerek karşıya ulaştığı iddia edilirken, Medyascope’a konuşan mülteciler, Pazarkule’nin kapalı olduğu gerekçesiyle buraya getirildiklerini söyledi. Nehrin öbür tarafına botlarla gün boyunca geçiş yapılıyor ancak neredeyse tamamı Yunanistan tarafından geri gönderiliyor. Mülteciler, geri gönderilmekle kalmayıp telefonlarının, paralarının ve pasaportlarının da askerler tarafından alındığını iddia ediyor.

Pazarkule Sınır Kapısı’nda da güvenlik önlemleri artırılırken 5 binin üzerinde mültecinin bölgedeki bekleyişi sürüyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.