Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gazeteci Alptekin Dursunoğlu sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek tutuklandı

Yakın Doğu Haber Genel Yayın Yönetmeni Alptekin Dursunoğlu, 29 Şubat’ta sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek gözaltına alındı.

Dursunoğlu gözaltına alındığını sosyal medya hesabından duyurmuştu.

Dursunoğlu, 1 Mart’ta “halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme ve aşağılama” suçundan tutuklandı.

Dursunoğlu’nun avukatı Kemal Aytaç konu ile ilgili olarak Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Sindirme ve susturma politikası devam ediyor, gerçekler susturulamaz” diyerek Dursunoğlu’nun tutuklandığını haber verdi.

DİSK Basın-İş de “Gazetecilik Suç Değildir” hashtag’iyle Twitter’da yaptığı paylaşımda Dursunoğlu’nun “halkın haber alma hakkını savunduğunu” belirtti.

Dursunoğlu İdlib’deki operasyonla ilgili Twitter’da paylaşımda bulunmuştu.

Dursunoğlu’nun Dördüncü Dünya Savaşı ve Orta Doğu, Stratejik İttifak / Türkiye-İsrail İlişkilerinin Öyküsü, Suriye'de Elde Var Sıfır, Suriye'de Vekalet Savaşı, Yeni Osmanlı'nın Ortadoğu'su isimli kitapları bulunuyor. 

Gazeteci Alptekin Dursunoğlu’nun tutuklanma sürecini avukatı Kemal Aytaç Medyascope için değerlendirdi

Alptekin Dursunoğlu’nun sosyal medyada yaptığı paylaşımlar dolayısıyla gözaltına alındığını belirten avukatı Kemal Aytaç, sosyal medya paylaşımlarıyla ilgili yapılan bir ihbarla Dursunoğlu hakkında bir soruşturma başlatıldığını belirtti.

Avukat Aytaç, iddia edilen “kin ve düşmanlığa tahrik ve halkı aşağılama” suçuyla Dursunoğlu’nun attığı tweetler arasında bir bağ olmadığını belirtti ve Dursunoğlu’nun muhalif ve siyasi iktidarın savaş politikasına karşı olduğu için tutuklandığını söyledi.

Dursunoğlu’nun üst ceza sınırı üç yıl olan böyle bir suç iddiasından tutuklanmasının akıl almaz olduğunu söyleyen Avukat Aytaç tutuklamanın bugün iktidarın uyguladığı politikalara karşı olan herkese bir gözdağı, “susun sizi de tutuklarız” mesajı veren bir yaklaşımın göstergesi olduğunu belirtti. Avukat Aytaç, Dursunoğlu’nun tutuklanmak değil hakkında soruşturma açılmasının bile maddi temelinin olmadığını sözlerine ekledi.

“Bugün Dursunoğlu’nu savunmak bütün toplumu, demokrasiyi, hukuku, özgürlükleri savunmak olarak algılanmalıdır”

Aytaç, Dursunoğlu’nun tutuklanmasının hedefinin iktidarın “kendi yanlış politikalarına karşı duran, bunu ifade eden halkı, toplumu, insanları sindirmek, susturmak, korkutmak amaçlı” olduğunu belirtti ve “Bunun dışında söylenecek, yapılacak bir şey yoktur ama buna karşı yapılacak bir şey vardır. Bunu eleştirmek, bunlara karşı durmak, savaşçı politikalara karşı çıkıp muhalefeti ve sesimizi yükseltmekten geçiyor. Bir taraftan Dursunoğlu’nu savunacağız. Aslında bugün Dursunoğlu’nu savunmak bütün toplumu, demokrasiyi, hukuku, özgürlükleri savunmak olarak algılanmalıdır” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.