Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sivil toplumdan uluslararası çağrı: “Sınırlar öldürüyor, sınırları açın!”

Dünyanın pek çok yerinden çok sayıda siyasi parti, dernek, kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütü (STÖ), Suriye’nin İdlib kentinde en az 33 Türk askerinin yaşamını yitirmesinin ardından Yunanistan-Türkiye sınırında yaşanan mülteci krizine ilişkin ortak bir bildiri yayımlayarak imza kampanyası başlattı.

“Türkiye hükümeti, Suriye ile sınırını kapalı tutmaya devam ederken kendi topraklarındaki göçmenleri Avrupa’nın kapılarına, belirsizliğe doğru iteklemekte bir mahzur görmüyor” denilen bildiride, “Yunanistan’da da durum kötüye gitmekte. Yakın zamanda hükümet Yunan topraklarına ulaşan her yeni sığınmacının alıkonulmasını öngören daha sıkı ve zalimane bir yasa geçirdi. Geçen günlerde de Sakız ve Midilli adalarının sakinleri yeni alıkoyma merkezlerinin inşa edilmesine karşı yapılan protestolarda polisle çatıştı” ifadelerine yer veriliyor.

“Sınırlar öldürüyor, sınırları açın” başlıklı bildiri şöyle devam ediyor:

“Göçmenlerin, sığınmacıların ve mültecilerin hayatlarının bir tehdit ya da pazarlık unsuru haline getirilmesine, devletlerin seçim kampanyalarında ya da Türkiye ile AB arasındaki ilişkide bir koz olarak kullanılmalarına derhal son verilmeli. Biz barışta ve hareket halindeki her insanın temel hak ve özgürlüklerini talep etmekte ısrar ediyoruz.” 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.