Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Koronavirüs en az 70 ülkeye yayıldı, İstanbul’dan Singapur’a giden THY uçağında bir yolcuda koronavirüs tespit edildi

Koronavirüs en az 70 ülkeye yayıldı. Virüs, son olarak Slovenya, Bosna-Hersek ve Macaristan’da görüldü. İsviçre’de virüs kaynaklı ilk ölüm gerçekleşti.

Dünyada en az 70 ülkede görülen yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin 200’ün üzerinde. Dünya genelinde vaka sayısı 95 bini geçti. 

İstanbul‘dan Singapur‘a uçuş yapan Türk Hava Yolları’na (THY) ait uçakta koronavirüs taşıyan bir yolcu tespit edildi. Türkiye’ye dönüş için planlanan sefer iptal edildi, uçak yolcusuz bir şekilde İstanbul’a geri gönderildi. Covid-19 test sonucu pozitif çıkan yolcunun Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmadığı belirtildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, yolcunun Fransız vatandaşı olduğunu söyledi:

Singapur Ulaştırma Bakanlığı, 3 Mart’ta Türkiye üzerinden gelen Türk Hava Yolları’na ait uçakta bir yolcunun koronovirüs testinin pozitif çıktığını açıklamıştı. Geçen hafta da Nijerya‘da görülen ilk koronavirüs vakasının ülkeye THY uçağıyla geldiği ortaya çıkmıştı.

Son 24 saatte 33 kişi hayatını kaybetti, 433 yeni vaka tespit edildi. Çin‘de 32, İsviçre‘de 1 kişi öldü.

Çin’in ardından en fazla koronavirüs vakasının görüldüğü ülkeler Güney Kore, İtalya ve İran. Çin’de 3 bin 13, Güney Kore’de 35, İtalya’da 107, İran’da 92 kişi yaşamını yitirdi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), koronavirüse yakalanmış hastaların yüzde 4,3’ünün hayatını kaybettiğini açıkladı. Koronavirüse yakalanan ve daha sonra tedavi edilip taburcu edilen kişi sayısı ise 53 bin 707 olarak açıklandı.

İran ve Irak’ta cuma namazları iptal edildi

Vaka sayısının 2 bin 922’ye çıktığı İran’da koronavirüs nedeniyle tüm spor faaliyetleri iptal edildi. İran ve Irak‘ta, bu hafta kılınacak cuma namazları iptal edildi.

Filistin‘de bir otelin çalışanlarında koronavirüs olduğu şüphesiyle Batı Şeria’da olağanüstü hal ilan edildi. Otelin çalışanları karantinaya alındı. Beytüllahim ile Eriha kentlerinde tüm eğitim kurumları ile cami ve kiliseler 14 gün süreyle kapatıldı.

Amerika Birleşik Devletleri‘nin (ABD) Kaliforniya eyaletinde 71 yaşındaki bir kişinin ölümünün ardından acil durum ilan edildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.