Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Koronavirüs salgını: Hong Kong’da bir köpekte Covid-19 tespit edildi, virüsün hayvana sahibinden geçtiği tahmin ediliyor

Hong Kong’da, sahibi koronavirüse yakalanan bir kişinin köpeğinde de virüs tespit edildi. Bunun bir insanda hayvana bulaştırma vakası olduğu ihtimali üzerinde duran yetkililer, evcil hayvanlarla temasın en aza indirilmesi istedi ve hayvan sahiplerine “Panik yapmayın, hayvanlarınızı terk etmeyin” çağrısında bulundu.

The Guardian gazetesinin haberine göre, testleri pozitiv çıkan köpek henüz hastalık belirtisi göstermedi. Aralarında Dünya Sağlık Örgütü uzmanlarının da bulunduğu bilim insanları hastalığın hayvana sahibinden geçip geçmediğini kesinleştirmeye çalışıyor. Hastalığın bu şekilde de bulaşabileceği yönünde şu ana kadar bulguya rastlanmamıştı.

Hayvanın sahibi tedavi altında. Sözkonusu köpek ise 26 Şubat’tan bu yana karantinada tutuluyor.

Hong Kong’da en az 103 kesinleşmiş koronavirüs vakası bulunuyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.