Premier Lig takımlarından Tottenham Hotspur’da forma giyen İngiliz futbolcu Eric Dier, İngiltere Federasyon Kupası 5. tur maçında Tottenham’ın Norwich City’le karşılaştığı maçın sonunda kendi taraftarlarının bulunduğu tribüne çıkarak bir taraftarı kovaladı.
İngiliz basınında çıkan haberlere göre, Tottenham taraftarı olduğu belirtilen bir kişinin maç esnasında Eric Dier’a küfür etmesiyle başlayan olaylarda, Dier’ın erkek kardeşinin İngiliz futbolcuya küfür eden taraftarla tartışmaya başladığı ve milli futbolcunun da tribüne çıkarak kendisine küfür eden taraftarın üzerine yürüdüğü kameralara yansıdı.
Bazı haber kaynakları ise tribüne çıkan Eric Dier’ın, takım arkadaşı Gedson Fernandes’e yapılan ırkçı saldırı sonrasında bu eylemi gerçekleştirdiğini öne sürerken ırkçılık iddialarına yanıt veren Tottenham teknik direktörü Jose Mourinho “Olayın böyle olup olmadığını bilmiyorum, yalnızca Eric’in yaptığı hareketin kardeşiyle ilgili olduğunu biliyorum. Bu tür detaylara giremem” dedi.
Dier’ın yaptığı hareket ile ilgili de konuşan Mourinho “Eric biz profesyonellerin yapmaması gereken bir şey yaptı fakat bu şartlarda kim olsa aynısını yapardı” diyerek oyuncusuna destek verdi.
Tottenham ile Norwich City’nin karşılaştığı İngiltere Federasyon Kupası 5. tur maçının normal süresi ve uzatma dakikaları 1-1 tamamlanırken penaltı atışları sonucunda Norwich City rakibini 3-2’lik skorla eleyerek kupanın dışına itti.