Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan tutuklandı

Odatv soruşturmasında Barış Terkoğlu ve muhabir Hülya Kılınç’ın tutuklanmasının ardından ifadeye çağrılan Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan da tutuklama talebiyle hâkimliğe sevk edilmişti. Pehlivan hâkimlik sorgusunun ardından tutuklandı.

Barış Terkoğlu ile muhabir Hülya Kılınç, Libya’da hayatını kaybeden MİT mensubunun cenaze görüntülerinin yer aldığı haberi yayımladıkları gerekçesiyle önceki gün tutuklanmıştı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından Odatv için erişim engellemesi kararı da çıkarılmıştı.

“Barış Terkoğlu ve ben 19 ay Silivri Cezaevi’nde tutuklu kaldık ve o duvarları aşıp gazetecilik yaptık”

İfadeye çağrılan Barış Pehlivan, bu sabah Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne girişinden önce yaptığı açıklamada şunları söyledi: 

“Öncelikle şunu söylemek istiyorum. Barış Terkoğlu ve biz 19 ay Silivri Cezaevi’nde tutuklu kaldık ve o duvarları aşıp çıktık gazeteciliğe devam ettik. Biz 2011 Türkiye’sinde bunu yaşarken Odatv kapatılmadı. FETÖ Odatv’yi kapatmadı ama bu günün hükümeti, bugünün yönetimi, bugünün devlet erkleri Odatv’yi kapattı. Ben şu an BTK’nın ‘idari tedbir’ iddiasıyla geçiçi olarak kapattığı iddiasıyla şu an okuruna ulaşamayan Odatv’nin genel yayın yönetmeniyim. Burada Barış’ın da şüpheli olduğu davanın büyük ihtimalle sanığı olacağım onun için çağırdılar. Avukatlarımızı aradım bana yapılan usulün aynısı Barış Terkoğlu’na da yapılabilirdi. Tıpkı FETÖ’cüler gibi sabahın dördünde o eve polis gitmeyebilirdi.”

“FETÖ’yle mücadele yerine, FETÖ’yle mücadele edenlerle mücadele ediyorlar”

Barış Pehlivan, Terkoğlu’nun tutuklanma kararını Medyascope’a değerlendirmiş ve “FETÖ’yle mücadele yerine, FETÖ’yle mücadele edenlerle mücadele ediyorlar” demişti.

Gazeteci Murat Ağırel ve Yeni Yaşam gazetesi çalışanları için de karar bekleniyor

Yeni Yaşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ferhat Çelik, Sorumlu Müdür Aydın Keser ve Yeniçağ Gazetesi Yazarı Murat Ağırel de, Libya’da hayatını kaybeden MİT görevlisinin cenaze haberi gerekçe gösterilerek tutuklamaya sevkedildi. Yeni Yaşam Gazetesi Editörü Semiha Alankuş ise serbest bırakıldı.

Yeniçağ Gazetesi Yazarı Murat Ağırel ve Yeni Yaşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Çelik de aynı haber dolayısıyla savcılık tarafından ifadeye çağrılmıştı. İfadeye çağrıldığını Twitter hesabından duyuran Ağırel, “Devrim düşmanlarından, din maskeli bezirganlardan ,yoksul halkın parasını yağmalayanlardan, PELİKAN çetesinden korkmuyorum” dedi.

Çelik ise sosyal medya hesabından, “Cumhuriyet Başsavcıvekili tarafından saat 14.30’da ifade vermek için Çağlayan Adliyesi’ne çağrıldım. Benimle birlikte Yazı İşleri Müdürümüz Aydın Keser ve çalışanımız Semiha Alankuş da ifadeye çağrıldı” mesajını paylaştı.

Terkoğlu’nun avukatlarından tutukluluğa itiraz

Barış Terkoğlu’nun avukatları ise bugün sundukları dilekçeyle tutukluluğa itiraz etti. “İfşanın ifşası” olamayacağına işaret edilen dilekçede, deşifre edilecek bir bilginin olmadığı ve atılı suçun maddi ve manevi unsurlarının oluşmadığı belirtildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.