Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Barış Terkoğlu’nun gözaltına alınmasına Barış Pehlivan’dan tepki: “FETÖ’yle mücadele yerine, FETÖ’yle mücadele edenlerle mücadele ediyorlar”

Odatv Sorumlu Haber Müdürü Barış Terkoğlu ile muhabir Hülya Kılınç, bu sabah gözaltına alındı. İki gazetecinin “Libya şehidi MİT mensubunun cenaze görüntülerine Odatv ulaştı” başlıklı haber nedeniyle gözaltına alındığı öğrenildi. Terkoğlu’nun İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemleri sürerken, Manisa’da gözaltına alınan Kılınç’ın İstanbul’a getirildiği öğrenildi. İki gazeteciye yönelik suçlama ise, “MİT Kanunu’na muhalefet.”

“FETÖ’yle mücadele yerine, FETÖ’yle mücadele edenlerle mücadele ediyorlar”

Medyascope’a konuşan Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, “Barış Terkoğlu neredeyse her hafta tebligat geldiğinde adliyeye ya da emniyete gidip ifadesini veren bir gazetecidir. Bugün baktığımızda gözaltı işlemini yapanlar kimleri sevindiriyor, Adem Yavuz Arslan’ı sevindiriyor, Emrullah Uslu’yu sevindiriyor, Tuncay Opçin’i sevindiriyor. Yani Türkiye’yi 15 Temmuz darbe girişimine götüren yapı taşlarını sevindiriyorsunuz. FETÖ’yle mücadele yerine, FETÖ’yle mücadele edenlerle mücadele ediyorlar” dedi.

“MİT mensubunun adı ve soyadı TBMM’de Ümit Özdağ tarafından milyonlarca insanın izlediği canlı yayında açıklandı”

Suçlamanın altının boş olduğunu belirten Pehlivan, “Gözaltının ‘MİT Kanunu’na muhalefet’ suçlamasıyla yapıldığını görüyoruz. Oda TV Haber Müdürü Barış Terkoğlu MİT mensuplarını deşifre etmenin suç olması sebebiyle gözaltında. MİT mensubunun adı ve soyadı TBMM’de Ümit Özdağ tarafından milyonlarca insanın izlediği canlı yayında açıklandı. Keza hem dönem arkadaşları hem de yaşadığı köyün muhtarı hem resmini hem fotografını yayınladı. Bir hafta sonrasında soyadını koruyarak yani kodlayarak yayımladık; bırakın deşifre etmeyi bizim korumamız sözkonusu” diye konuştu.

Terkoğlu’nun gözaltına alınmasına sebep olacak bir suçlamanın bulunmadığını belirten Pehlivan, MİT mensubunun evinin fotograflarını, ailenin yaşadığı köyün fotograflarını yayımlamadıklarını, bunun hassasiyetlerinin göstergesi olduğunu söyledi.

Hülya Kılınç’ın İstanbul’a getirilmesinin ardından ifade işlemlerine başlanacak

Hülya Kılınç’ın da haberin altında imzası olduğu gerekçesiyle gözaltına alındığını belirten Pehlivan, “İstanbul’a getirilmesini bekliyoruz. Onunla birlikte ifade işlemlerinin başlamasını bekliyor avukatlarımız” dedi.

“Barış Terkoğlu derhal serbest bırakılmalı”

Pehlivan son olarak, “Bu çok büyük bir skandal açıkçası. Barış Terkoğlu’nun derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz” diyerek gözaltı işlemine tepki gösterdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.