Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Müyesser Yıldız tutuklandı, İsmail Dükel ise “adli kontrol” şartı ile serbest bırakıldı: “Soruşturma bize FETÖ olaylarını hatırlatıyor, isimsiz ve imzasız bir ihbarla soruşturma başlatılmış”

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca 8 Haziran’da “siyasal ve askeri casusluk” soruşturması kapsamında gözaltına alınan OdaTV Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız ile astsubay E.B., Sulh Ceza Hâkimliği’nce tutuklanırken TELE1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel serbest bırakıldı. Yıldız’a atfedilen “casusluk” suçlaması geri çekildi, suç vasfı değiştirilerek “gizli bilgilerin ifşası” suçlamasıyla tutuklandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca 8 Haziran’da gözaltına alınan gazeteciler İsmail Dükel ve Müyesser Yıldız ile astsubay E.B. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye getirilerek Terör Suçları Soruşturma Bürosu’ndan sorumlu Başsavcı Vekili Veysel Kaçmaz tarafından sorgulandı ve tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi. Dün gece saatlerinde Yıldız ve E.B, Sulh Ceza Hâkimliği’nce tutuklanırken Dükel adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Yıldız ve E.B. hakkında “kuvvetli suç şüphesi bulunması, delilleri karartma ihtimali ve kaçma şüphesi” nedeniyle tutuklama kararı verildiği öğrenildi. Yıldız ve Dükel’in sorgusu sırasında polis ekipleri yoğun güvenlik önlemi aldı. 

“Soruşturma bize FETÖ olaylarını hatırlatıyor, isimsiz ve imzasız bir ihbarla soruşturma başlatılmış”

Müyesser Yıldız’ın avukatı Erhan Tokatlı, tutuklama kararının ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bugün itibarıyla soruşturmada ilk defa resmi anlamda bize atılı olan suç tebliğ edildi. Kollukta verdik ifadesini Müyesser Hanım’ın. Biraz önce de tutuklama talebiyle sevk edildi Sulh Ceza Hâkimliğine ve tutuklandı. Dosya hakkında çok bir bilgimiz yok, sadece bize sorulduğu kadarıyla, gösterildiği kadarıyla bilgi sahibi olduk. Soruşturmanın başlangıcında bizim ifademiz ‘casusluk’ suçlamasıyla alındı. Fakat savcılık ifadesinden sonra atılı olan suç vasfını değiştirdi, casusluk yerine ‘gizli bilgilerin ifşası’ noktasında tutuklamaya sevk edildi. Yani TCK 329’dan sevk edildi. Sorgusu bittikten sonra hâkimlikte müvekkilim ve onunla irtibatta olduğu iddia edilen E.B. isimli şahıs tutuklandı, İsmail Bey tahliye oldu. Soruşturmanın başlangıcı yine bu akşam öğrendiğimiz kadarıyla bize standart FETÖ olaylarını hatırlatıyor.

“Haberlerin, nasıl bu ülkenin güvenliğini ihlal ettiği anlayamadık”

Avukat Tokatlı sözlerini şöyle sürdürdü: “İsimsiz ve imzasız bir ihbarla soruşturma başlamış. İfşaya konu olan yani acil ve tehlike arz eden bu ülkenin güvenliğini ihlal ettiği iddia edilen iki tane haber var. O iki haberin bir tanesi General Hafter’le birlikte görüldüğünü yazdığı iki tane FETÖ’cü general haberi, 24.12.2019 tarihli bir haber. Diğeri de Libya’da görevlendirilen bir korgeneralle ilgili bir haber. O da daha önceden ifade edilmiş, söylenmiş ama atama emrinin dahi gizli olmadığı bir haberin biz bu atılı suç kapsamında nasıl bir gizlilik arz ettiğini, nasıl bu ülkenin güvenliğini ihlal ettiğini, nasıl bu ülkenin ulusal çıkarlarını tehlikeye attığını anlayamadık, zaten anlamak da mümkün değil. O haberlerin yapıldığı tarih ile bugün itibarıyla baktığımızda ki bugün duruşmada elektrikler kesildi ve ben o iki haberi de hakimlikte cep telefonumdan okudum. Madem ki bu haberler bu kadar gizliydi, madem ki bu haberler bu ülkenin haklarını ihlal ediyordu, bu haberlerin bir erişim yasağı olması lazım.”

“Soruşturmanın temel amacı Müyesser Yıldız’ın dijital arşivlerine ulaşmak”

Müyesser Yıldız’ın 15 Temmuz’dan sonra bütün darbe davalarını izlediğini vurgulayan Avukat Tokatlı, kripto darbeci ve kripto FETÖ’cülerin açığa çıkması telaşıyla başlatılmış bir soruşturmayla karşı karşıya olduklarını ileri sürdü:

Bu akşam bunları mahkeme huzurunda okudum. Demek ki mızrak çuvala girmiyor, buradan hareketle soruşturmanın başlangıcından anladığımız kadarıyla bizdeki kanaat şudur ki, bu yeni bir FETÖ olayıdır, temel amacı da Müyesser Hanım’ın dijital arşivlerine ulaşmaktı. Biz Müyesser Hanım’ın dijital arşivlerine baktığımızda özellikle 15 Temmuz’dan sonra bütün darbe davalarına iştirak ettiği için o davalardan, ek klasörlerinden, duruşmalarından elde edilen birtakım verilerle kripto darbecilerin ve kripto FETÖ’cülerin açığa çıkma telaşesiyle kurtardıkları yargının içindeki, polisin içindeki kripto elemanlarıyla yaptığı bir soruşturmadır bu. Umarım adalet bir an önce tecelli eder. Geçmişte de gördük ki geç de olsa bu ülkede adalet tecelli ediyor ve yanlış yapanlar Türk yargısının önünde hesabını veriyor. İnşallah Müyesser Hanım bir an önce özgürlüğüne kavuşur, inşallah bir an önce de bu FETÖ’cüler, darbeciler de hak ettikleri cezayı alırlar Türk yargısı tarafından.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.