Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan maskelerin ve bazı gıdaların fiyatlarının artmasıyla ilgili konuştu: “Fiyatları etkileme, ürünlerin yokluğuna neden olma suçtur, cezası olacak”

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türkiye’de koronavirüs vakası görüldüğünün ortaya çıkmasının ardından fiyatları artan maske ve gıdalar ile ilgili açıklamada bulundu. Bakan Pekcan, “Fiyatları etkileme, ürünlerin yokluğuna neden olma, mal satışlarından kaçınma fiilleri TCK’ye göre suç. Bunların hapse kadar cezası olacak’’ dedi. 

Ticaret Bakanı Pekcan’ın açıklamasında öne çıkanlar şöyle: 

  • Biz firmalarımızın ihracatını her zaman destekledik, destekliyoruz. Ama burada öncelik vatandaşımız. Öncelikle iç piyasaya cerrahi maske desteği yapma konusunda çağrıda bulunuyorum.
  • Ne iç piyasada tedirginlik yaratsınlar ne de ihracatlarında zarara uğrasınlar. Piyasada maske bulunmaması olağanüstü bir durum. 
  • Reklam Kurulu, 25 Mart’ta, 1995 yılından bu yana ikinci defa olağanüstü toplanacak. Panik yapacak bir şey yok. Dünya koronavirüste kavrulurken Türkiye gerekli tedbirleri alıyor. 
  • İnternet satışlarında bize ulaşmış şikayetler var, gereğini de yapıyoruz. Gıda konusunda bu sabah itibarıyla marketlerde tezgahlar dolu, ürünlerde fahiş bir fiyat uygulaması yok. İnternet sitelerini inceleyeceğiz. Yasa gereği ise firmaların 14 günlük savunma hakları var. Bizim şu anki denetimlerimiz dezenfektanları da kolonyayı da içeriyor.
  • 81 ilde eşzamanlı olarak, fiyat artışı tespit edilen maske ve gıdalarla ilgili denetimlere başladık. Fiyatları etkileme, ürünlerin yokluğuna neden olma, mal satışlarından kaçınma fiilleri TCK’ye göre suç. Bunların hapse kadar cezası olacak.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.