Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muarrem Kasapoğlu: “Öğrencilerden yurtlarda kalmadıkları süre için ücret alınmayacak”

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, koronavirüsle ilgili alınan önlemleri açıkladı. Futbolun yanı sıra basketbol, voleybol ve hentbol karşılaşmaları da nisan ayı sonuna kadar seyircisiz oynanacak. Gençlik merkezleri açık olacak ancak toplu programların tümü iptal edildi. Öğrenci yurtlarındaki hijyen çalışmaları devam edecek, kalmadıkları süre boyunca öğrencilerden ücret alınmayacak.

Koronavirüs konusunda farklı alanlarda tedbirler alınmaya devam ediyor. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, alınan yeni önlemleri basına duyurdu. Üniversitelerin üç haftalığına tatil edildiğini hatırlatan Kasapoğlu, yurtlarla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtlarda da öğrencilerimizin evlerine gitmesi ve yurtlardaki sirkülasyonun azalması sözkonusu. Öğrenciler, istekleri doğrultusunda evlerine gidebilecek. Kalmadıkları süre boyunca öğrencilerden ücret alınmayacak, kredi ödemeleri devam edecek. Yurtlarımızda 75 günlük izin kapsamı var, bunun dışında tutacağız, gençlerimizi özel izinli sayacağız. Yurtlarımızdaki hizmet ve dezenfekte ortamının aynı hassasiyetle devam edeceğini de belirtmek istiyorum.”

Gençlik merkezlerindeki toplu programların iptal edildiğini duyuran Kasapoğlu,
“Bireysel anlamdaki çalışmalar devam edecek. Hijyen ve dezenfekte önlemlerimiz var. Merkezler açık olacak ama toplu programları ertelemiş bulunmaktayız” dedi. Kasapoğlu, statlardaki dezenfekte çalışmalarının da devam ettiğini duyururken “Nisan sonuna kadar maçların seyircisiz oynanacağı ilan edilmişti. Basketbol, voleybol ve hentbol müsabakalarının da nisan sonuna kadar seyircisiz oynanacağını ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

Uluslararası gençlik kampları da ertelenirken Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu da eylül ve ekim aylarında yapılacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.