Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İpek Cem Taha yazdı: “Türkiye’nin koronayla üç maymun oyunu”

Columbia Global Centers İstanbul Direktörü İpek Cem Taha, Murat Yetkin’in kişisel blogu yetkinreport.com’da yayımlanan “Türkiye’nin koronayla üç maymun oyunu” başlıklı yazısında, Türkiye’nin koronavirüs ile mücadelesini analiz etti.

“Biz Türkiye’de üç maymun mantığıyla hareket etmeyi pek severiz” diyen Taha, “‘Görmedim, duymadım, ağzımı da sıkı tutarım’ diyerek aile içi şiddetten hukuksuz hapis cezalarına, işkenceden insan hakkı ihlallerine on yıllar boyu ‘şerbetlenmiş’ bir toplumuz ne de olsa…’’ diyerek toplumsal bir eleştiride bulunuyor. 

İpek Cem Taha komşu ülkelere de dikkat çekerek, “Bulgaristan’da 23, Yunanistan’da 117, Gürcistan’da 25, Irak’ta 83, İran’da ise 11,075 vaka olduğundan” bahsederek “Türk Hava Yolları’nın sürekli dillendirdiği ‘dünyanın buluşma noktası’ olma durumu”nu hatırlattı ve vaka sayısını inandırıcı bulmadığını belirtti.  

Taha tüm eğitim-öğretim faaliyetlerine ara verilmesine değinerek “26 milyon öğrenciyi kapsayan bu kararla, ülke nüfüsunun yüzde 30’unu ve öğrenciyle etkileşimde olan aile fertlerini de salgından uzak tutabilmek için önemli bir adım atıldı” yorumunu yaptı.

Taha son olarak, dünyaca ünlü isimlerde koronavirüs teşhis edildiğini vurgulayarak “Amerikalı aktör Tom Hanks ve eşi Rita da koronavirüs teşhislerini teyit etmişti… Her ülkede olabildiğine göre bizde de virüs teşhisleri ünlüleri vurursa, bakalım bu açık edilecek mi? Çok merak ediyorum” dedi.

Yazının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.