Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye’de yeni koronavirüs vakası: Sağlık Bakanı Koca, ikinci hastanın ilk vakanın yakını olduğunu açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’nin ikinci koronavirüs vakasını açıkladı. Twitter’dan yazan Koca, yeni hastanın ilk vakanın yakını olduğunu duyurdu:

Koca şöyle yazdı:

“Dün akşam sonuçlanan test, üzücü bir öngörüyü doğruladı. Bir hastamız daha var. İlk hastamızın, tanı konur konmaz takibe alınan çevresindendir. Virüsün olası yayılımını bu sınırlar içinde tutabilmek için gerekli tedbirlere başvurduk. Sorunun üstesinden birlikte geleceğiz.”

Sağlık Bakanı Koca, vakaların nerede görüldüğünü ise açıklamadı.

Dün açıklanan önlemler çerçevesinde tüm okul ve üniversitelerde eğitime ara verildi, Süper Lig başta olmak üzere tüm spor karşılaşmalarının seyircisiz oynanmasına karar verildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi de kendisine bağlı müzeleri kapatıp, etkinlikleri iptal etti. AKP ve MHP de önümüzdeki haftalarda yapılacak toplantılarını erteledi. Nevruz kutlamaları da yapılmayacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.