Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye’deki koronavirüs vaka sayısı beşe yükseldi, dokuz Avrupa ülkesine uçuşlar durduruldu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’deki koronavirüs vaka sayısının beşe yükseldiğini açıkladı. Ankara’daki Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Koca, yeni vakaların da ilk hastanın “çevresinden” olduğunu söyledi.

Koca, “İlk iki vakamızla aynı temas çevresi, aynı aile içinde üç yeni tanı daha koyduk. beş vakanın tamamı doğrudan bağlantılı” diye konuştu.

“Yurtdışından gelenlerin 14 gün idari izinli sayılmaları gerektiğiyle ilgili Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı’ndan karar çıktı” diyen Koca, “Daha önce beş ülkeye uçuş yasağı konmuştu. Şimdi dokuz ülkeye daha bu yasak konuluyor” dedi.

Bakan Koca, “Kamu çalışanlarından kronik hastalığı olanlar kolaylıkla izne ayrılabilecek, bu anlamda bir genelge de yayımlandı” dedi ve Alo 184 SABİM Danışma Hattı’nın korona enfeksiyonuna özel bir danışma hattına dönüştürüldüğünü belirtti.

Koca “Bu üç hafta bizim için çok önemli. Özellikle 60 yaş ve üstünün, alt yaşta da kronik hastalığı bulunanların dışarı çıkmaması gerektiğini söylüyoruz” dedi.

Aynı toplantıda konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, 14 Mart Cumartesi sabah saat 08.00’den itibaren dokuz Avrupa ülkesine uçuşların durdurulduğunu açıkladı. Bu ülkeler Almanya, Fransa, İspanya, Norveç, Danimarka, Belçika, Avusturya, İsveç ve Hollanda. Bu yasak, şimdilik 17 Nisan’a kadar geçerli olacak.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de cezaevlerine yönelik yeni önlemleri açıkladı. Gül, açık ve kapalı cezaevlerindeki görüşlerin iki hafta ertelendiğini ve açık cezaevinde kalanların izinlerinin de iptal edildiğini söyledi. Gül, duruşmaların ertelenmesi konusunda takdirin yargı mensuplarına bırakılması gerektiğini belirtti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.