Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye ve Gürcistan, Sarp Sınır Kapısı’nı yaya geçişine kapatıyor

Türkiye, Gürcistan ile üç sınır kapısından biri olan Sarp Sınır Kapısı’nı koronavirüs tedbirleri çerçevesinde yolcu geçişine kapattı. 15 Mart Pazar günü saat 17.00’den itibaren başlayacak uygulama İçişleri Bakanlığı tarafından duyuruldu. 

İçişleri Bakanlığı’nın resmi sitesinde yapılan açıklamaya göre Türkiye ve Gürcistan, Sarp Sınır Kapısı’nı karşılıklı olarak yolcu trafiğine kapatma kararı aldı. Yaya geçişi yasaklanırken yük taşımacılığına herhangi bir kısıtlama getirilmedi. 

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklama şöyle:  

“Türkiye ve Gürcistan, koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı almakta oldukları önleyici tedbirler çerçevesinde, iki ülke arasındaki mevcut üç sınır kapısından biri olan Sarp/Sarpi Sınır Kapısı’nı yolcu trafiğine karşılıklı olarak kapatma kararı aldı. Sarp/Sarpi Sınır Kapısı’nda yük taşımacılığına ise herhangi bir kısıtlama getirilmezken, diğer kara sınır kapılarında (Türkgözü/Vale , Aktaş/Kartsakhi), yolcu geçişleri mevcut düzenlemeler çerçevesinde devam edecek. Bu önlem, 15 Mart 2020 tarihi itibarıyla, Türkiye saati ile 17.00, Gürcistan saati ile 18.00’den itibaren geçerli olacak.Türk ve Gürcü vatandaşları ile üçüncü ülke vatandaşlarına aynı şekilde uygulanacak. Sözkonusu bu önlem geçici süre geçerli olacak.”

https://twitter.com/TC_icisleri/status/1238850682133909505

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.