Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş: “Cami ve mescitlerde cemaatle namaza ara verilecek”

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, yeni tip koronavirüs önlemleri kapsamında, cuma namazı başta olmak üzere cami ve mescitlerde cemaatle namaza ara verilmesinin gerekli hale geldiğini açıkladı.

Erbaş, yaptığı basın toplantısında “Cuma namazı başta olmak üzere cami ve mescitlerde cemaatle namaza ara verilmesi gerekli hale gelmiştir. Bu süreçte cuma namazı yerine öğle namazının kılınması yeterlidir” dedi.

Erbaş, enfekte olan bireylerle sağlıklı bireylerin bir arada ve kapalı ortamda bulunmasının tehlikeli bir hal aldığına dikkat çekti. Ayrıca Erbaş, umreden gelenlerin Sağlık Bakanlığı kontrolünde karantinada olduğunu ifade etti. Erbaş, camilerin açık olacağını ancak cemaatle namaz kılınmasına izin verilmeyeceğini de ifade etti.

Daha önce İran, Irak ve Kuveyt’te de camilerde cemaatle namaz kılınmasına ara verilmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.