Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İdlib paylaşımları sebebiyle tutuklanan gazeteci Alptekin Dursunoğlu ilk duruşmada tahliye edildi

Suriye’de en az 33 askerin hayatını kaybettiği saldırıların ardından, sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek tutuklanan Yakın Doğu Haber Genel Yayın Yönetmeni Alptekin Dursunoğlu, bugün hâkim karşısına çıktı. Dursunoğlu tahliye edildi.

İstanbul 49. Asliye Ceza Mahkemesi, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği” iddiasıyla tutuklanan Dursunoğlu’na “suçu ve suçluyu övme” suçundan önce 50 gün hapis cezasına çarptırdı, ardından cezayı bin TL adli para cezasına çevirerek tahliyesine karar verdi.

Dursunoğlu, savunmasında sosyal medya paylaşımlarının suç kastı taşımadığını belirtti. Avukatı Gürkan Biçen de iddialar hakkında somut deliller bulunmadığını söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.