Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: “Korona vakaları da artıyor, sorular da – Adana’yla başlayalım”

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport‘ta yayımladığı yazısında, Suudi Arabistan’ın koronavirüs vakaları nedeniyle Kâbe’yi kapattığı 5 Mart günü, Adana-Ankara arasında yapılan THY/Anadolu Jet seferinin ardından yaşanan gelişmeler üzerinden Türkiye’de, özellikle umreden dönen vatandaşlarla ilgili gerekli koronavirüs önleminin alınıp alınmadığını sorguladı.

“[…] Adana-Ankara THY/Anadolu Jet uçuşuna gece bileti alan yolcular, peşi sıra gecikme anonslarının nedenini uçağa binince anladılar. Umreden gelen yüzleri maskeli, yorgunluktan bitap durumda, kimileri sürekli öksüren Medine uçağı yolcuları dış hatlardan transfer olmuşlardı. Adana dış hatlarda herhangi bir koronavirüs önlemi, kontrolü yoktu. Bazı yolcular nafile tepki gösterdi. Uçak Ankara’ya inince Medine yolcuları, diğer dış hat yolcularından ayrı olarak özel bir otobüse alındı. Onları karşılamaya gelen Diyanet görevlileri eşliğinde evlerine dağıldılar. Acaba Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın 14 Mart’ta duyurduğu Türkiye’de resmen koronavirüs hastası umre yolcusu o uçaktan mı çıktı?” diye soran Murat Yetkin‘in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.