Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Papa Francis koronavirüs karantinasını deldi, boş sokakları kutsadı

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis, St. Peter Meydanı’nda bu haftaki ayinde karşısında boş bir meydan buldu. Papa, koronavirüs nedeniyle herkesin evine kapandığı İtalya’da, St. Peter Meydanı’ndaki geleneksel kutsama ayinini boş meydanda gerçekleştirdi.

Papa, daha sonra Vatikan’dan ayrılarak koronavirüs salgını sebebiyle terk edilmiş Roma sokaklarında dolaştı. Vatikan Sözcüsü Matteo Bruni, birkaç gün evvel soğuk algınlığı yaşayan 83 yaşındaki Papa Francis’in, sokaklarda “hacca gidiyormuş gibi yürümeye” karar verdiğini açıkladı.

Papa, tüm yasaklara rağmen, Hıristiyanlar için önemli iki hac bölgesini ziyaret ederek tüm dünya için koronavirüse karşı dua etti. İlk durağı Santa Maria Maggiore Bazilikası’ydı. Papa burada dua ederek her zaman hareketli olan Via del Corso’dan aşağı inmeye başladı.

Karantina sebebiyle boş olan Roma caddelerinde yürümeye devam eden Papa, daha sonra San Marcello al Corso Kilisesi’ne geçti. Papa burada, 1522 yılında Avrupa’yı etkisi altına alan Kara Veba salgınına karşı Roma sokaklarında dolaştırılan ve doğaüstü güçleri olduğuna inanılan haçın önünde dua etti. 

Vatikan, İtalya’da koranüvirüs salgınının yayılması üzerine, paskalya kutsal haftası kapsamındaki etkinliklerin halkın katılımı olmadan gerçekleştirileceğini açıkladı.

Vatikan Sözcüsü Bruni, Katoliklerin dini seremonileri televizyon, radyo veya evrimiçi medya üzerinden izleyebileceğini bildirdi ve Papa Francis’in bütün ayinlerinin, “Vatikan News” internet sitesinden canlı olarak yayımlanacağını duyurdu.

İtalya’da hayat durdu

Papa Francis karantinaya aldırış etmeden Roma sokaklarına çıksa da İtalya’da hayat durdu. Üç hafta önce patlak veren yeni tip koronavirüs salgınında bilanço ağırlaşmaya devam ediyor.

Sivil Savunma Genel Müdürü Angelo Borrelli, başkent Roma’da düzenlediği günlük basın toplantısında, ülke genelindeki Covid-19 vakalarına ilişkin son durumu paylaştı. Borelli’ye göre, İtalya’da ölü sayısı cumartesiden pazara 368 kişi artarak 1809’a ulaştı. Şimdiye dek en az 24 bin 700 kişi virüs kaptı. 

Borrelli’nin dün açıkladığı ölü sayısı, ülkede 21 Şubat’tan beri devam eden yeni tip koronavirüs acil durumunda “bir günde kaydedilen en yüksek sayı” oldu. 

Borelli, vatandaşlara “sadece iş, tıbbi yardım ve gıda alışverişi için dışarı çıkmaları” tavsiyesinde bulundu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.