Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Birçok ülkenin reddettiği, en az beş koronavirüs hastasıyla ortada kalan gemiyi Küba kabul etti

Küba, Karayipler’de mahsur kalan ve içinde koronavirüs kapmış en az beş yolcu bulunan İngiliz bandıralı MS Braemar adlı gemiyi tedavi amacıyla kabul etti.

682 yolcu ve 381 mürettebatı bulunan MS Braemar, 13 Mart’ta Bahamalar’a ulaşamadan açık sularda demirlemişti. Hasta sayısının en az beş olduğu gemiyi hiçbir ülke kabul etmemiş ve gemi mahsur kalmıştı. Geçen sürede İngiliz gemisinde kaç kişinin daha enfekte olduğu bilinmiyor, ancak sayının hızlı bir şekilde arttığı tahmin ediliyor.

Gemiye limanını açan ülkenin Küba olduğunu, CNN International muhabiri Patrick Oppmann Twitter üzerinden açıkladı. Küba diplomatik kaynaklarına dayandırılan paylaşımda Oppmann, açıkta kalan gemiyi Küba’nın ağırlayacağını kaydederken yolcuların kabul edilmesinin insani kaygılara dayandığını belirtti. Paylaşımda, yolcularla iletişimin devam ettiği, yolcuların bir an önce gemiden çıkmak istediği de vurgulandı.

Gemide İngilizlerin yanı sıra Kanada, Avustralya, Belçika, Kolombiya, İrlanda, İtalya, Japonya, Hollanda, Yeni Zelanda, Norveç ve İsveç vatandaşları da bulunuyor.

Küba tedavi için garanti verdi

Şimdiye dek dört koronavirüs vakasının tespit edildiği Küba, pandeminin çözümü için klinik çalışmalarda somut adım atan ülkelerden. Küba’da ilaç üreticisi BioCubaFarma, daha önceki SARS ve MERS salgınlarında etkisini gösteren Interferon Alpha 2B dahil olmak üzere koronavirüsle savaşacak 22 ilacın üretimi konusunda dün itibarıyla garanti verdi.

Küba Devlet Başkanı Miguel Díaz-Canel Bermudez de Twitter üzerinden koronavirüs tedavisinde kullanılacak 22 ilacın üretilmesi konusunda adım atıldığını açıkladı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.