Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Koronavirüs salgını -AB üye olmayan ülke vatandaşlarına 30 gün boyunca sınırlarını kapadı

Avrupa Birliği (AB), üye olmayan ülke vatandaşlarına sınırlarını 30 gün süreyle kapatma kararı aldı. AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, dün (16 Mart), yeni tip koronavirüs salgını ile mücadele çerçevesinde AB sınırlarının “zorunlu olmayan ziyaretler için” kapatılmasını öngören bir öneriyi Birlik üyelerine sunmuştu. Öneri AB liderlerinin video konferansla yaptıkları toplantıda kabul edildi.

AB dışından gelenlere yönelik seyahat yasağı kararını duyuran Almanya Başbakanı Angela Merkel, Avrupa Serbest Ticaret Birliği (EFTA) ülkeleriyle İngiltere dışındaki tüm Birlik üyelerinin yasağı uygulayacağını belirtti.

AB ülkelerinde uzun süreli oturma izni olanlar, AB vatandaşlarının aileleri, diplomatlar ve sağlık personeli gibi koronavirüs salgını ile mücadele amaçlı çalışmalara katılanlar ile mal tedariki yapanlar karardan etkilenmeyecek. Von der Leyen, AB ülkelerinin birbirleri arasındaki sınırlarda uygulanacak kısıtlamalar konusunda ise esnek davranılmasını istemişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.