Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Koronavirüs karantinası birçok ülkede seks oyuncakları satışını patlattı

Fransız Le Parisien gazetesinin haberine göre, birçok ülkede insanların koronavirüs salgını nedeniyle kendilerini eve kapatmalarının ardından seks oyuncaklarının satışları birden arttı.

Koronavirüs krizinin etkisini derinden yaşamayan çok az şirket kaldı. Bazı şirketlerin satışları düşerken bazı şirketler için bu durum daha fazla satış anlamına geliyor. Koronavirüs salgınından sonra satışları artan sektörlerden biri de seks oyuncağı satan siteler. Salgın başladığından beri birçok ülkede yetkililer insanlara evde kalmalarını söylüyor. On binlerce insanın evde kendini karantinaya almasının ardından seks oyuncakları satışında patlama yaşandı. Bazı siteler, “izolasyon paketleri” adı altında birçok farklı ürünü tek bir paket içerisinde satışa sundu.

Seks oyuncakları satan Womanizer şirketi salgın sonrasında vibratör satışlarının yüzde 50 arttığını belirtti. Bu artış, şirketin 2020 yılı için öngördüğü artışın çok üzerinde. Şirketin sağladığı verilere göre, satışlar özellikle virüsün çok etkilediği ülkelerde artmış durumda. Vibratör satışları ABD’de yüzde 75, Hong Kong’da yüzde 71, İtalya’da yüzde 60, Fransa’da yüzde 40 ve Kanada’da yüzde 135 arttı. Passage du Desir adlı bir başka şirketin yöneticileri ise satışlarının son günlerde yüzde 30 arttığını açıkladı.

Bu oyuncaklardan satan başka bir site Lelo.com yetkilileri de evde kendini izolasyona alan insanların artmasıyla birlikte satışların geçen yılın aynı aylarına göre arttığını söyledi. Lelo.com’un Fransa’daki yöneticisi Quentin Bentz kendi internet sitelerinde satılan ürünler arasında özellikle uzaktan kumandalı ürünlere büyük bir talep olduğunu vurguladı. Bentz’e göre, sosyal mesafelenme cinsel ilişkileri dahi etkilemiş durumda.

Ayrıca, salgın başladığından bu yana Pornhub gibi bazı porno siteleri salgının hızla yayıldığı yerlerde abonelik sistemlerini askıya aldı ve içeriklerini ücretsiz olarak paylaşmaya başladı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.