Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Üç tip maskeye reçete zorunluluğu getirildi

Eczanelerde satılan üç tip maskeye reçete zorunluluğu getirildi. Türk Eczacılar Birliği’nin açıklamasına göre, N95, FFP2 ve FFP3 maskeleri reçete karşılığında sadece eczanelerden temin edilecek.

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nun 81 ile gönderdiği genelgeyi Türk Eczacıları Birliği duyurdu.

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı Hakkı Gürsöz‘ün imzasını taşıyan genelge şöyle:

“Bilindiği üzere Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından COVID-19’un pandemik bir hastalık olduğu ilan edilmiştir. Bakanlığımızca ülkemizde COVID-19’un yayılmasının önlenmesi, ihtiyaç planlamaları ile stok ve tedarik yönetiminin etkin bir şekilde yapılması, ülkemizde ürün erişilebilirliğinin temin edilmesi, sağlık hizmeti sunumunun aksamaması ve kamu sağlığının korunması amacıyla gerekli tedbirler alınmış ve alınmaya devam etmektedir.

Bu kapsamda, EN149 standardındaki (N95, FFP2 ve FFP3) maskelerin sadece eczanelerden ve reçete karşılığında verilmesi, reçetelerin gerektiğinde ilgili otoritelerce yapılan denetimlerde ibraz edilmek, talep edilmesi durumunda ise Kurumumuza gönderilmek üzere eczanede muhafaza edilmesi hususunda bilginizi ve gereğini rica ederim.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.