Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: “Bursluluk Sınavı ve Adaylık Kaldırma Sınavı ertelendi”

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını her sektörü etkiledi ve etkilemeye devam ediyor. Türkiye’de eğitimi de etkileyen koronavirüs salgını nedeniyle okullarda uzaktan eğitim yapılmaya başlanacak.

Sınava gireceklerin merak ettikleri konu Milli Eğitim Bakanlığı’nın sınavları erteleyip ertelemeyeceğiydi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Nisan ayında yapacakları sınavları ertelediklerini ve sınav takvimini yeniden oluşturduklarını belirten Selçuk, 25 Nisan’da yapılacak İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı’nın 6 Haziran’a ertelendiğini açıkladı. Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada Bakan Selçuk,“25 Nisan’da yurtiçi ve yurtdışında uygulanacak olan İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı’nı 6 Haziran 2020’ye erteledik. Öğretmen adaylarımızın gireceği ve 25 Nisan’da yapacağımız Adaylık Kaldırma Sınavı’nı da 5 Temmuz 2020’ye erteledik” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.