Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Osman Kavala için tahliye kararı: Bu kararla birlikte Kavala, aynı dosyadan üç kez tutuklanıp iki kez tahliye edilmiş oldu

İş insanı Osman Kavala “Anayasayı ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçlamasından tahliye edildi. İstanbul 3. Sulh Ceza Hakimliği sözkonusu suç kapsamında, Kavala’nın tutuklu kaldığı süreyi göz önüne alarak tahliye edilmesine karar verdi.

Kavala, 15 Temmuz darbe girişimi soruşturmasında 10 gün önce “casusluk” suçlamasıyla tutuklanmıştı. “Casusluk” suçlamasından tutukluluğu devam eden Kavala cezaevinden çıkamayacak.

Aynı dosyadan üç kez tutuklandı, iki kez tahliye edildi

Gezi Parkı davası kapsamında daha önce tutuklu bulunan Kavala Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) başvurmuştu. AİHM hem Gezi Parkı dosyasındaki suçlamalarla ilgili hem de 15 Temmuz darbe girişimi soruşturmasında ileri sürülen “Anayasayı ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçlamasıyla ilgili olarak hak ihlali kararı vermişti. Tahliye edilmesi beklenen Osman Kavala ile ilgili soruşturma dosyasında yeni delil bulunduğu gerekçesiyle “casusluk” suçlamasıyla yeniden tutuklama kararı çıkarılmıştı. Yeni gelen tahliye kararıyla birlikte Kavala aynı soruşturma dosyasından üç kez tahliye edilip iki kez tutuklanmış oldu.

Tahliye kararı avukatlardan önce “bazı gazetelere” servis edildi

Osman Kavala’nın avukatları ise “Bu kararı zaten bekliyorduk, ortada AİHM kararı var. Zaten o yüzden ‘casusluk’ suçlamasından tutuklandı. Tahliye kararı henüz elimize ulaşmadı ama bazı gazetelere servis edilmiş. Biz de medyadan takip ediyoruz” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.