Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tüm dünyada koronavirüs tedbirleri artıyor, ölü sayısı 10 bini geçti

Dünyanın koronavirüsle imtihanı sürüyor. Global salgında önlemler sıklaşırken, ölü ve vaka sayısı da artıyor. Bugüne kadar en az 253 bin kişi enfekte oldu, dün gece itibarıyla ölü sayısı 10 bini geçti.

Avrupa Birliği (AB) kurumları ile NATO’ya ev sahipliği yapan Belçika’da toplam 2 bin 257 vaka görüldü. Son 24 saat içinde ölü sayısı 16 kişi artarak 37’ye yükseldi. 

Belçika‘da özel izinlerle sokağa çıkacak kişiler dışında, herkese ceza kesilecek. Gıda ve sağlık sektörü dışında tüm işyerleri kapanacak. Sokakta en fazla iki kişi birlikte görülebilecek. Bu sınırlamaya uymayanlar cezalandırılacak.

Sıkı tedbirlerin alındığı ülkede, halkın sokağa çıkışlarını denetlemek amacıyla 10 bin polis görevlendirildi.

Avusturya‘daki vaka sayısı son 24 saat içinde ciddi artış gösterdi. Enfekte olan kişi sayısı 2 bin 333’e yükselirken Başbakan Sebastian Kurz, salgının yayılmasını azaltmak amacıyla 16 Mart Pazartesi günü hayata geçirilen dışarı çıkma kısıtlamalarının 13 Nisan’a kadar uzatıldığını açıkladı.

Sağlık Bakanı Rudolf Anschober de alınan önlemlerin etkili olmaya başladığını belirterek, virüs bulaşanların büyük bir kısmının durumunun ağır olmadığını ve evlerinde tedavi edildiklerini söyledi.

Sırbistan son 24 saat içinde salgından en fazla etkilenen ülkelerden. Koronavirüs salgının yayılmasını engellemek amacıyla 15 Mart’ta olağanüstü hal ilan eden Sırbistan’da vaka sayısı 118’e yükselirken, ülkede sokağa çıkma yasağına uymayan 154 kişi gözaltına alındı.

İtalya’nın komşularından Slovenya‘da virüs bulaşan kişi sayısı 319’a çıktı. Halkın yeni tedbirlere uyup uymadığının kontrol edileceği ve uymayanlara 400 euro para cezası verileceği bildirildi.

Çekya Ulusal Kriz Birimi Başkanı Roman Prymula, ülkedeki vaka sayısının 765’e çıktığını açıkladı. Başkan, nisan ayının ortasına kadar vaka sayısının 15 bine yükselebileceğini duyurdu, halkı panikten uzak durmaya çağırdı.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ise Çin, İtalya, İran, İspanya ve Almanya’dan sonra, dünyada en fazla Covid-19 vakası görülen altıncı ülke. 14 bin 372 vakanın görüldüğü ABD’de 217 kişi hayatını kaybetti.

Ulusal Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi ülkedeki ilk 2 bin 449 vakayı inceledi. Buna göre, virüs sadece yaşlı nüfusu değil, genç nüfusu da önemli ölçüde etkiliyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.