Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

TTB, Sağlık Bakanlığı’nı yaygın ve hızlıca test yapmaya çağırdı

Türk Tabipleri Birliği (TTB), bu akşam sosyal medya üzerinden koronavirüs testlerinin yaygınlaştırılması ve ücretsiz yapılmasıyla ilgili kampanya başlattı. 

Koronavirüs salgını nedeniyle yapılan test sayısı 15 bine yaklaşırken, Türk Tabipleri Birliği (TTB), Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bu gece yarısı rutin açıklamalarından birini yapmadan önce, sosyal medya üzerinden kampanya başlattı. “Hızlı, şeffaf, yaygın test” adıyla paylaşılan videoyla duyurulan kampanyada koronavirüs testlerinin hızlıca yaygınlaştırılması talep edildi.

#YaygınTest hashtagi ile sendika ve sivil toplum kuruluşları hesabından paylaşımlar yapılırken izolasyonun hayat kurtaracağına dair görseller paylaşıldı.

Kampanyada belirlenen taleplerden bazıları şöyle:

  • Yapılan tüm koronavirüs testleri ücretsiz olmalıdır.
  • Her şehir ve her hastaneye testler en hızlı şekilde gönderilmelidir.
  • Sağlık emekçilerine düzenli aralıklarla Covid-19 testi yapılmalıdır.
  • Binlerce göçmen sınır kapılarında bekliyor, sınırlarımızda bekleyen tüm göçmenlere acil ve ücretsiz olarak test uygulanmalıdır.
  • Fabrika, atölye gibi toplu mekanlarda çalışan tüm emekçilere bulundukları bölgede ücretsiz test imkanı sağlansın.

Medyascope, Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği referans hastaneleri dışında bazı özel hastane ve laboratuvarlarda 1250 liraya varan ücretlerle koronavirüs testlerinin yapıldığını belirlemişti.

Türkiye’de halihazırda test kiti üreten birçok firma bulunuyor. Sağlık Bakanı Koca, hafta sonunda tüm büyükşehirlere testlerin yayılacağını duyurmuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.