Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’de Yale Üniversitesi, Kovid-19 salgınına hazırlık kapsamında spor salonunu sahra hastanesine çevirdi

22 Mart itibarıyla doğrulanan vaka sayısının 30 bine, ölenlerin sayısının da 350’ye dayandığı Amerika Birleşik Devletleri’nde tıp fakültesi ve hastanesi bulunan üniversiteler yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele için hazırlıklarını sürdürüyor.  

Connecticut New Haven’daki Yale Üniversitesi, vaka sayılarının hızlı artışı karşısında spor salonunu sahra hastanesine dönüştürdü.

Haberi sosyal medyada paylaşan Yale Üniversitesi Sosyal ve Doğa Bilimleri Profesörü Nicholas A. Christiakis, sahra hastanesine dönüştürülen salonun fotoğrafını 1918 İspanyol Gribi salgını sırasında Iowa’da benzer şekilde dönüştürülmüş bir spor salonunun fotoğrafıyla beraber, karşılaştırma yaparak paylaştı.

Yale’e bağlı New Haven Hastanesi geçen hafta, tedavi ettikleri bazı hastaların Kovid-19 pozitif olduğunu ve baş hemşirelerin idari yöneticisi olan Beck Bethman ile Yale Üniversitesi topluluğu içinden bir kişinin daha virüsü taşıdığını duyurmuştu.

Benzer bir açıklama dün Harvard Üniversitesi’nden de geldi. Harvard yönetimi üniversite çevresinde altı vaka bulunduğunu ve vakaların temas geçmişlerinin araştırıldığını bildirdi. Üniversite yönetimi vakaların akademik personel içinde mi yoksa idari personel içinde mi olduğuna dair bilgi vermedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.