Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Almanya’da yeni koronavirüs önlemleri: Sokaklarda artık üç kişi bile yan yana gelemeyecek

Almanya Başbakanı Angela Merkel yeni bir ulusa sesleniş konuşmasında, şu ana kadar alınan önlemlere uydukları için tüm vatandaşlara teşekkür etti ve bazı yeni tedbirlerin alındığını bildirdi. Tüm eyaletlerin yöneticileriyle yapılan telekonferansın ardından Berlin’de konuşan Merkel, sekiz yeni tedbir açıkladı. Yeni tedbirler en az iki hafta yürürlükte kalacak. En çarpıcı önlem, ikiden fazla kişinin artık yan yana gelemeyecek olması.

Merkel’in açıkladığı tedbirler şöyle:

  • Evlerinizdekiler hariç, çok acil bir durum olmadıkça, kimseyle temas etmeyin ve görüşmeyin
  • Dışarıdaysanız, birinci maddede bahsedilen evinizdeki kişiler hariç, temas kurmak zorunda kaldığınız herkesle aranızda en az 1,5 metre mesafe bulunacak
  • Açık alanda iki kişiden fazla yan yana bulunmak yasaklandı
  • İşe, tıbbi yardım almaya, yakınlarını kontrol etmeye, alışverişe gidiş, sınavlara katılım, spor yapmak ya da açık havada yürüyüş yapmak daha önce açıklanan kurallara uyulması şartıyla hâlâ serbest
  • Evlerde ve kamusal alanlarda parti yapmak, eğlenceler düzenlemek yasak
  • Tüm restoranlar kapatılacak (bazı eyaletlerde hâlâ açıktı)
  • Dövmeciler, berberler, kuaförler, güzellik salonları, masaj salonları kapatılacak (bazı eyaletlerde hâlâ açıktı)
  • Toplu ulaşımda hijyen kurallarına uyulacak.

Yeni önlemlerin uygulanması için polis ve belediyelere yetki verildi.

Almanya yüksek vaka sayısına karşın, düşük bir ölüm oranına sahip. 22 Mart itibarıyla ülkede yaklaşık 25 bin vaka görüldü, 90’dan fazla kişi de hayatını kaybetti. Şu ana kadar 266 kişi iyileşti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.