Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Koronavirüs salgını – Yunanistan’da sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Yunanistan’da koronavirüs salgını nedeniyle yarın sabah 06.00’dan itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edildi. 

Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis, yasak kapsamında sadece işe gidip gelenlerin sokakta olabileceğini, gıda ve ilaç tedariki, evcil hayvanların ihtiyaçları için ve doktora ya da yardıma muhtaç bir kişinin yardımına gidilmesi durumunda, bir ya da iki kişi olarak sokağa çıkılabileceğini söyledi. Mitsotakis, şehir merkezlerinde bulunan kişilerin de ikamet ettikleri yerlere geçebileceğini açıkladı. Yasağa göre, sokağa çıkan kişiler yanlarında kimlik kartlarını ya da pasaportlarını bulundurmak ve evden çıkma nedenlerini yetkililere açıklamak zorunda. Yasağı ihlal eden kişiler 150 euro para cezasına çarptırılacak.

26 Şubat’ta İtalya seyahatinden dönen Selanikli bir kadında 26 Şubat’ta koronavirüs tespit edilen Yunanistan’da, bugüne dek koronavirüs nedeniyle 12’si erkek, üçü kadın 15 kişi yaşamını yitirdi. Ülkede koronavirüs görülen kişi sayısı, bugün açıklanan 94 yeni vaka ile 624’e yükseldi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.