Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Koronavirüs günlerinde kayyum: HDP’li dört belediyenin eşbaşkanları daha gözaltına alındı

HDP’li Batman, Silvan, Lice ve Ergani belediyelerine kayyum atandı. Belediye eşbaşkanları gözaltına alındı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetiminde bulunan Batman, Silvan, Lice ve Ergani belediyelerine İçişleri Bakanlığı tarafından kayyum atandı. Belediyelere giden personel binalara alınmayarak evlerine gönderildi.

HDP, kayyum atamalarına Twitter’dan tepki gösterdi. Açıklamada “AKP-MHP iktidarı, halk sağlığı için çalışan, su gibi temel hizmetleri salgın süresince ücretsiz hale getiren belediyelerimize yönelik yeniden kayyım saldırıları başlattı. Bu sabah Silvan, Ergani ve Batman belediye eşbaşkanlarımız gözaltına alındı, Batman ve Lice’ye kayyum atandı” denildi.

Tweet şöyle devam etti: “İçişleri Bakanı salgınla mücadele eden belediyelerimize saldırarak tedbirsizliğini örtmeye çalışıyor. İktidar, salgını Kürt düşmanlığı yapmak için fırsat olarak görüyor. Halkımızı sağlığını tehlikeye atmadan bulunduğu her yerde bu darbeye tepki göstermeye çağırıyoruz.”

Belediye eşbaşkanları gözaltına alındı

Belediye eşbaşkanlarından Silvan Belediye Eşbaşkanı Naşide Toprak ve Ergani Belediye Eşbaşkanı Ahmet Kaya gözaltına alındı. HDP, 31 Mart yerel seçimlerinde 3 büyükşehir, 5 il, 45 ilçe ve 12 belde olmak üzere toplam 65 belediye kazanmıştı. Son kayyum atamalarıyla partinin 3 büyükşehir, 1 il, 29 ilçe ve 3 belde belediyesine kayyum atanmış oldu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.