Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’nın akıbeti dört hafta içinde belli olacak

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’nın ertelenmesi tartışmalarının önümüzdeki dört hafta içinde sonuçlanacağını duyurdu.

IOC yaptığı açıklamada, 24 Temmuz – 9 Ağustos 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilmesi planlanan Tokyo Olimpiyat Oyunları’nın ertelenebileceğini belirtti.

IOC’nin açıklaması şöyle:

“IOC, Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları Organizasyon Komitesi, Tokyo Şehir Hükümeti ve Japon yetkililer ile tam koordinasyon ve ortaklık içerisinde çalışmaktadır. Dünyadaki sağlık durumunun hızlı gelişimi ve Olimpiyat Oyunları üzerindeki etkisini, erteleme senaryoları da dahil olmak üzere ayrıntıları görüşmeye başlayacaktır. IOC, erteleme tartışmalarının önümüzdeki dört hafta içerisinde sonuçlandıracaktır.”

IOC’nin açıklamasından birkaç saat önce Kanada Olimpiyat Komitesi (COC), Kanada olimpiyat takımının gerçekleşmesi planlanan tarihte Tokyo’ya atletlerini göndermeyeceğini açıkladı. Kovid-19 salgını sebebiyle sadece sporcuların değil, sporcuların aileleri ve Kanada halkının da risk altında olduğu belirtildi.

Kanada paralimpik takımının da oyunlara katılmayacağının belirtildiği açıklamada, Dünya Sağlık Örgütü’ne, olimpiyat oyunlarının bir yıl ertelenmesi çağrısı yapıldı.

Avustralya Olimpiyat Komitesi (AOC) ise Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları ertelenmediği takdirde sporcularını göndermeyeceğini açıklayan bir diğer ülke oldu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.