Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bir milyardan fazla nüfusa sahip Hindistan’da evden çıkmak üç hafta süre ile tamamen yasaklandı

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, bugün yaptığı açıklamada ülkede evden çıkmanın 21 gün boyunca tamamen yasaklandığını duyurdu. 1,3 milyar nüfusa sahip Hindistan’da şu ana kadar teyit edilmiş vaka sayısı 519 iken, resmi açıklamalara göre hayatını kaybedenlerin sayısı 10’u buldu.

1,3 milyar nüfusuyla dünyanın en kalabalık ikinci ülkesi olan Hindistan’da karar dün gece yarısı uygulanmaya başladı. Karara göre köyler de dahil tüm yaşam alanları 21 gün boyunca sıkı denetim altında olacak.

Başbakan Modi, bu 21 günlük yasakla koraranavirüsle başa çıkılamadığı takdirde ülkenin 21 yıl geriye gideceğini söyledi. “Koronavirüs ile mücadelenin tek yolu insanların birbirinden uzak durması” diyen Modi, açıklamasında insanların yaşamsal ihtiyaçlarını nasıl karşılayabileceklerine dair ayrıntı vermedi.

Hindistan’da şu anda tespit edilen vaka sayısı 519 olmasına rağmen asıl korku, kalabalıklığa ve düzensizliğe bağlı olarak virüsün yayılması durumunda salgınla başa çıkılamayacağı ve dünyanın en kötü tecrübesinin yaşanacağı düşüncesinden kaynaklanıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.