Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türk Tabipleri Birliği’nin risk değerlendirmesi anketi: Sağlık çalışanlarının yüzde 70’inin çalıştığı hastanede birden fazla koronavirüs hastası bulunuyor

Türk Tabipleri Birliği (TTB), koronavirüs sürecinde sağlık çalışanlarının maruz kaldığı riski saptamak için sağlık çalışanlarıyla bir anket yaptı. 74 ilde 1820 sağlık çalışanının cevaplarıyla oluşan tabloda koruyucu malzemeye erişim konusunda sorun yaşandığı ortaya çıktı

TTB, yaptığı risk değerlendirme anketinin ön raporunu yayınladı. Ankete katılan sağlık çalışanlarının yüzde 70’i, çalıştıkları kurumda birden fazla koronavirüs hastasının mevcut olduğunu söyledi. Buna karşın sağlık çalışanlarının çok büyük bir bölümü çeşitli koruyucu malzemelere erişmekte sorun yaşıyor: 

Raporda, kişisel koruyucu ekipmana erişimde yaşanan sorunların yanı sıra, koronavirüs ile mücadelede de hastanelerin yönetim planının yetersiz olduğu görülüyor. Sağlık çalışanlarının yüzde 6’sı, bir sağlık kurumunda teyitli koronavirüs hastasıyla yüz yüze (1 metre mesafede) teması olduğunu belirtiyor. 

TTB’nin anketine katılan sağlık çalışanlarının yüzde 31’inin en az bir kronik hastalığı bulunuyor, yüzde 4’ü 65 yaş üzerinde ve yüzde 1’i gebe

Raporda, sağlık çalışanlarının çalışmak zorunda kaldıkları ortamın kendilerini korumaya yeterli olmadığı ve bunun “salgına yanıt kapasitesini olumsuz etkileyeceği ve sorunun büyümesine yol açacağı” tespit edildi. Özveriyle çalışan bu hekimlerin, pandemi ile mücadelede hayati önem taşıdıkları ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi gerektiği vurgulandı. TTB, “Kişisel koruyucu donanımların eksiksiz sağlanmasının gerektiğini verilerin ışığında bir kez daha belirtiyoruz” diyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.