Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye’deki koronavirüsten ilk ölüm vakasının bulaştırıcısı da hayatını kaybetti

Türkiye’de koronavirüsten ilk ölüm vakası olarak kayıtlara geçen İstanbul-Beyoğlu’ndaki Melis Eczanesi’nin sahibi İhsan Giray’a (89) virüsü bulaştırdığı söylenen kalfası Ekrem Öztürk’ün de (71) bugün hayatını kaybettiği öğrenildi.

Öztürk, koronavirüsü eczaneye gelen bir Çinli’den kapmıştı. Medyascope’a konuşan Ekrem Öztürk’ün aile yakınları, “20 günden fazla bir süredir, Sultan Abdulhamit Han Hastanesi’nde yoğun bakımda yatıyordu. Bronşit diye ayakta gitmişti, sonrasında doktorları hastalığın zatürreye çevirdiğini söylemişti, ardından koronavirüs olduğu ortaya çıkmıştı, bugün de kaybettik” dedi.

Öte yandan, Melis Eczanesi’nin bir diğer çalışanında da koronavirüs tespit edildiği, ancak yaşça çok daha genç olan bu kişinin hastalık belirtisi göstermediği için Sağlık Bakanlığı kontrolünde evinde karantina altında tutulduğu bilgisine ulaşıldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.