Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nı erteledi

Japonya Başbakanlığı Global İletişim Direktörü Tomoaki Ishigaki, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nın en geç gelecek yıl düzenlenecek şekilde ertelendiğini duyurdu.

Açıklama Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Thomas Bach ile Japonya Başbakanı Şinzo Abe’nin telekonferans yoluyla yaptığı görüşmenin ardından yapıldı.

Avrupa Futbol Şampiyonası ve Şampiyonlar Ligi gibi dünyanın en çok takip edilen spor organizasyonlarının ertelenmesi ve askıya alınması kararlarına rağmen IOC daha önceki açıklamalarında, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nın ertelenmesinin gündemlerinde olmadığını belirtmişti.

22 Mart’ta Kanada ve Avustralya Olimpiyat komiteleri, sporcularını Olimpiyat Oyunları’nın bu yaz düzenlenmesi halinde Tokyo’ya göndermeyeceklerini açıklamıştı. Bazı atletlerin de oyunları boykot edeceklerini dile getirmelerinin ardından IOC, aynı gün yaptığı açıklamayla, Kovid-19 salgını sebebiyle olimpiyat oyunlarının ertelenebileceğini, konuyla ilgili detayların görüşülmeye başlandığını ve kesin kararın dört hafta içinde alınacağını duyurmuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.