Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

YÖK Başkanı Yekta Saraç: “Üniversiteler açılmayacak, YKS 25-26 Temmuz’da yapılacak”

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç, koronavirüs salgını nedeniyle eğitim-öğretimde aldıkları kararları açıkladı.

Üniversitelerde yüz yüze eğitim olmayacak

Saraç bu dönem üniversitelerde yüz yüze eğitim verilmeyeceğini belirterek “Bahar dönemi eğitim-öğretim sürecini sadece uzaktan eğitim, açık öğretim ve dijital öğretimle sürdürmeye karar verdik” dedi. Saraç bunun yanında uzaktan eğitim, açıköğretim ve dijital öğretimle sunulamayacak program, ders ve uygulamalı derslerin yaz aylarında tamamlanacağını söyledi.

YKS 25-26 Temmuz’a ertelendi

YÖK Başkanı Saraç ayrıca, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) da ileri bir tarihe alındığını belirtti. Buna göre 20-21 Haziran’da yapılması planlanan YKS, 25-26 Temmuz’a ertelendi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.