Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İçişleri Bakanı Soylu: “Bu geceden itibaren mesire alanları, ormanlar, piknik alanları, sahil kenarları, yürümek, koşmak, balık tutmak dahil yasaklanıyor”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle Türkiye’de hayatın yüzde 80 oranında durduğunu söyledi. Hafta sonları sahil ve piknik alanlarının yasaklanacağını duyuran Soylu, bu yasağın hafta içinde de uygulanabileceğini belirtti.

Soylu, koronavirüsle mücadele kapsamında, toplam 12 belde ve köyün karantinada olduğunu, şimdiye kadar 211 bin 659 iş yerinin kapatıldığını söyledi. Bakan Soylu, sokağa çıkmaya bazı kısıtlamalar getirildiğini de söyledi: “Bu geceden itibaren mesire alanları, ormanlar, piknik alanları, sahil kenarları, yürümek, koşmak, balık tutmak dahil yasaklanıyor. Hafta sonları yasaklanıyor bizim kararımızla ama valilerimiz onu tüm haftaya yayabilirler. Her türlü tedbir alınabilir. Bölgesel karantina uygulanabilir, üst tedbirler alınabilir. Ama bunları gerçekleştirdikten sonra ortadaki durum nedir? Şu anda bizim tespitlerimize göre yüzde 80 hayat durmuş durumda. Günde 10 milyon 89 bin 208 kişi toplu taşıma ile yolculuk yaparken şu anda yüzde 10’a düşmüş durumda neredeyse. Şehir içi trafik yoğunluğuna bakıyoruz.”

Bakan Soylu, ilerleyen süreçlerde sokağa çıkma yasağı getirilmesi ihtimalinin olduğunu da belirterek şöyle devam etti: “Sokağa çıkma yasağına gerek yok demem. Bulaşıcılığın hangi ölçekte ve nasıl yayılacağı konusunda tahminlerimiz olabilir ama bugünden bir şey söylemek sadece tahmindir. 65 yaş üstü büyüklerimize sınırlama koyduk. Kimsesiz bırakmadık ama. Sosyal devletin bütün unsurlarını ortaya koymaya çalışıyoruz.”

Otobüs seyahatleri kısıtlanıyor

Soylu, otobüs seyahatlerinin kısıtlandığını da açıkladı: “Bu akşam bir tedbir daha getiriyoruz. Otobüs seyahatlerini kısıtlıyoruz. Tüm otogarlardaki otobüs seyahatleri izne bağlı, mücbir sebep olmadan sefer yaptırmayacağız.”

Soylu, fiyat artışlarına ilişkin de “Bu konuda acımasızız, önümüzdeki birkaç gün içinde el koymaları kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.

Yunanistan sınırındaki mültecilerle ilgili de bilgi veren Soylu şöyle konuştu: “Dün gece itibarıyla Edirne Pazarkule’yi boşalttık. Mültecileri dokuz vilayete götürdük, geri gönderme merkezlerimizde misafir edeceğiz. Dün gece sabaha kadar operasyon yaptık ve yaklaşık 5 bin 800 mülteciyi oradan boşalttık. Tedbiren yapmak zorundaydık, kimse kendini rahat hissetmesin. Bu bulaş riski geçtikten sonra kim Pazarkule’nin önüne gitmek istiyorsa ‘hayır’ demeyiz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.