Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü, koronavirüsü işyerlerinden uzak tutmak için kılavuz yayımladı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü, “koronavirüs salgını kapsamında iş sağlığı ve güvenliği profesyonellerinin işyerlerinde aldıracağı tedbirler”e ilişkin bir kılavuz yayımladı.

İş sağlığı ve güvenliği profesyonellerini “Önce kendinizi koruyun” diye uyarıp, görevlerini yaparken sosyal mesafeyi gözetmelerini, kişisel hijyene özen göstermelerini ve kişisel koruyucu donanımını kullanmayı asla ihmal etmememelerini isteyen İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü’nün kılavuzunda öncelik “servis araçları”na verilerek, özellikle sık temas edilen yüzeyleri başta olmak üzere araçların temizlik ve hijyeninin sık aralıklarla sağlanması, araç girişlerine el dezenfektanları konulması, seyahat süresince araçtaki şoför ve tüm yolcuların cerrahi maske takmaları gerektiği vurgulandı.

Zaruri olmadıkça seyahatlerin iptal edilmesi istenen kılavuzda, yurtdışından dönenlerin işe gitmekten kaçınmalarının ve Sağlık Bakanlığı’nın 14 gün kuralına uymalarının sağlanması gerektiğine dikkat çekildi. Yurtiçi seyahatten dönen çalışanların ise sağlık kontrolünden geçirilmeden işbaşı yapmalarının engellenmesi gerektiği kaydedildi.

İşyerine giriş ve çıkışlar, çalışma ortamı, toplantı ve eğitimler, yemekhane ve dinlenme alanlarına ilişkin düzenlemeler de öneren kılavuza İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü’nin web sitesinden ulaşmak mümkün.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.