Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Eski Vaşington Büyükelçisi Namık Tan yazdı: “Amerikan rüyası sona mı eriyor?”

Eski Vaşington Büyükelçisi Namık TanYetkinReport‘ta yayımlanan yazısında “Kovid-19 sonrasında dünya düzeni nasıl şekillenecek?’’ sorusuna cevap aradı.

“Polisiye tedbirler sayesinde, Çin, kısa sürede kontrolü sağladı. Buna mukabil, ABD, bugüne kadar, krizi yönetmekte şaşırtıcı boyutta başarısız oldu’’ diyen Tan, yazısına şöyle devam etti:

“Demokrasiler kendi yaralarını saracak ve bu süreçten daha da güçlenerek çıkacaklardır. Peki, otokrat rejime sahip ülkelerde ne olacaktır? Örneğin, Çin, küresel liderliğin gerektirdiği değerler sistemine sahip mi? 2019 Aralık ayında salgının küresel boyutlara ulaşacağını bilmesine rağmen, dünya kamuoyunu uyarmayan Çin’e kimse hesap sorabilecek mi?’’

Namık Tan’ın yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.